Életfogytot kapott a 42 éves férfi, amiért 1000 forintért megölt egy 84 éves nőt

Tbg
bűnügy
2018 június 28., 15:48
comments 90

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy 42 éves férfit, aki 2017 áprilisában betört egy nyírturai házba, majd olyan súlyosan bántalmazta az ott élő 84 éves asszonyt, hogy az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős.

A férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság.

A közlemény szerint R. R. 2017. április 7-én késő este az idős asszony házának bejárati ajtaján az üveget betörte, majd kinyitotta a belülről kulccsal bezárt ajtót. Az egyedül élő 84 éves asszony a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a támadó azonban ezt megakadályozta.

Egy széklábbal többször megütötte a nőt, majd egy késsel negyvennégyszer megszúrta. Az idős asszony a helyszínen meghalt. A férfi egy vadásztőrt és ezer forint készpénzt zsákmányolva hagyta el a házat.

A férfi előzetes letartóztatása idején rátámadt egy börtönőrre, ezért a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is elítélte. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.