Kavasima óriásit vetődve védett hatalmasat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A H csoport egyik, délutáni mérkőzésén a japán kapus, Kavasima Eidzsi a biztos kieső Lengyelország elleni meccs 33. percében óriásit védett, a vébé eddigi egyik – ha nem a – legnagyobb mentését mutatta be.

A 11-es pontról fejelte rá Grosicki a kapu jobb szélére, és egészen a gólvonalig jutott a labda, amikor a kapu másik végétől vetődő Kavasima éppen elérve állította meg a labdát.

A videotechnológia (aminek része egy, a labdába telepített csip) mutatta meg, hogy a labda kétharmada átment már a gólvonalon, de nem teljes terjedelmében, így tényleg nem volt gól. Itt a védés pillanat még egyszer:

Fotó: Philippe Desmazes/AFP

A meccset egyébként Lengyelország nyerte 1 góllal, de Japán így is továbbjutott, pedig az alapján, amit mutatott, nem érdemelte meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.