Megbüntették a Kétfarkú Kutya Pártot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit, amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tönkrement járdaszakaszt két hónappal ezelőtt - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fenekes Roland, az akció egyik szervezője azt mondta, a festéssel fel akarták hívni a figyelmet a járda tarthatatlanul rossz állapotára, hiszen biciklivel, gyalog és gördeszkával is veszélyes a szakasz. A rendőrjárőrök még a festés idején érkezett, azt mondta, lakossági bejelentésre, és helyszíneltek is.

Néhány nappal később az aktivisták értesítést kaptak, hogy „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett már bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték – a rendőrség szerint – meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak.

Az aktivisták mindenképp fellebbeznek majd, hiszen az értesítésben az szerepel, hogy a festék kémiai úton nem eltávolítható, ezt pedig már csak azért is furcsállják, mert a színes járdadarabok mellé ugyanazzal a festékkel festett Kutyapárt-logó már másnapra eltűnt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.