Megbüntették a Kétfarkú Kutya Pártot

POLITIKA
2018 június 29., 20:59
comments 240

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit, amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tönkrement járdaszakaszt két hónappal ezelőtt - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fenekes Roland, az akció egyik szervezője azt mondta, a festéssel fel akarták hívni a figyelmet a járda tarthatatlanul rossz állapotára, hiszen biciklivel, gyalog és gördeszkával is veszélyes a szakasz. A rendőrjárőrök még a festés idején érkezett, azt mondta, lakossági bejelentésre, és helyszíneltek is.

Néhány nappal később az aktivisták értesítést kaptak, hogy „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett már bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték – a rendőrség szerint – meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak.

Az aktivisták mindenképp fellebbeznek majd, hiszen az értesítésben az szerepel, hogy a festék kémiai úton nem eltávolítható, ezt pedig már csak azért is furcsállják, mert a színes járdadarabok mellé ugyanazzal a festékkel festett Kutyapárt-logó már másnapra eltűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.