Megbüntették a Kétfarkú Kutya Pártot

2018 június 29., péntek 20:59

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit, amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tönkrement járdaszakaszt két hónappal ezelőtt - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fenekes Roland, az akció egyik szervezője azt mondta, a festéssel fel akarták hívni a figyelmet a járda tarthatatlanul rossz állapotára, hiszen biciklivel, gyalog és gördeszkával is veszélyes a szakasz. A rendőrjárőrök még a festés idején érkezett, azt mondta, lakossági bejelentésre, és helyszíneltek is.

Néhány nappal később az aktivisták értesítést kaptak, hogy „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett már bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték – a rendőrség szerint – meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak.

Az aktivisták mindenképp fellebbeznek majd, hiszen az értesítésben az szerepel, hogy a festék kémiai úton nem eltávolítható, ezt pedig már csak azért is furcsállják, mert a színes járdadarabok mellé ugyanazzal a festékkel festett Kutyapárt-logó már másnapra eltűnt.