Franciaország fordulatos meccsen mosta fel a padlót Messiékkel

június 30., 16:00
FRA
4
3
ARG
Gól:
Griezmann (büntető) (13'), Di María (41'), Mercado (47'), Pavard (57'), Mbappé (64', 68'), Agüero (90+3)
Sárga lap:
Rojo (11'), Tagliafico (19'), Mascherano (42'), Banega (50'), Matuidi (72'), Bavard (73'), Otamendi (90+3), Giroud (90+3)
Piros lap:

Szombat délután a vébé egyenes kiesési szakaszának első meccsén a tornán eddig semmit nem mutató Franciaország csapott össze a talán egy kicsivel még kevesebben mutató Argentínával. A meccs fő kérdése éppen ezért az volt, melyik csapat tud felülkerekedni a csoportmeccseket eluraló céltalan lustaságán.

A válasz pedig: Franciaország.

Fordulatos, élvezetes és gólokban dús meccsen verték meg az argentin válogatottat.

Az első félidőt határozottan a franciák kezdték jobban, bár labdabirtoklásban fölényük volt, de nagyon kijött a kor- és sebességbeli különbség a francia támadók és az argentin védők között.

Fotó: SAEED KHAN/AFP

A 9. percben Griezmann szabadrúgásból 20-22 méterről kapufát lőtt, az argentin kapus világáról sem tudott, felőle akár be is mehetett volna. A 11. perc aztán Banega veszett labdát, amivel Mbappé iramodott meg, Rojo csak az argentin 16-oson belül tudta lerántani.

Az így kapott 11-est Griezmann értékesítette is.

A 19. percben ugyanez történt, de mivel az argentin szabálytalanság a 16-oson kívül történt, csak szabadrúgást ért, amit Pogba fölé is lőtt.

A 31. percben megint Mbappé kapcsolt iszonyatos sebességre, de ezúttal szabályosan tudták szerelni.

A franciák sokkal gyorsabbak, Griezmann-nal, Pogbával és Mbappéval sem tudták tartani az iramot az argentin védők. Az, hogy az első félidőben a franciák nem tudtak a villámgyors kontráikból legalább 3 gólt lőni, inkább rajtuk múlt, mint az argentinokon.

A játék képét megváltoztatta, hogy Di María lőtt egy nagyon szép gólt, ezzel Argentína kiegyenlített.

Fotó: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik

A második félidő elején pedig Messi lőtt kapura, Mercado beletette a lábát, így Argentína átvette a vezetést.

Az előnyt 9 percig élvezhették, ugyanis ezután az egyik francia védő, az épphogy a keretbe került, de remekül teljesítő Pavard lőtt egy, Di Maríáéval vetekedő szépségű gólt.

Innen pedig már nem volt megállás, az argentin védelem teljesen szétesett, Mbappé is 4 perc alatt két gólt is bepakolt az argentin kapuba.

Ezt:

Meg ezt:

A két gólos előnyre már ráültek a franciák, kezdtek hátul kicsit ők is könnyelműen játszani, ezzel adtak is némi teret Argentína egyre kétségbeesettebbé váló támadásaihoz. De gól egyikből sem lett, ami a francia védőkön átjutott, azt Lloris kapus fogta meg.

Fotó: ROMAN KRUCHININ/AFP

A hosszabbítás végén Agüero tudott beerőlködni egy fejesgólt, ezzel beállítva a végeredményt, Franciaország-Argentína: 4-3.

A franciákat következő meccsükön az Uruguay-Portugália találkozó győztese várja majd, az argentinokat pedig a hazafelé tartó repülő.

Fotó: ROMAN KRUCHININ/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.