Mbappé minden vébémeccsért járó pénzt jótékony célra fordít, mert „a haza képviseletéért nem jár fizetség”

futball
2018 június 30., 15:25
comments 192
photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A franciák 19 éves csatárcsillaga, aki kis túlzással egymaga ütötte ki a vébéről az argentin válogatottat, jótékony célra ajánlotta fel a meccsek után járó 17 ezer fontos meccsdíját és minden további prémiumot, mert úgy gondolja, nem jár azért fizetség, ha ő a hazáját képviseli. 

Mbappé már azzal történelmet írt Oroszországban, hogy a Peru ellen szerzett találatával ő lett a francia válogatott valaha volt legfiatalabb gólszerzője világbajnokságokon.

A L'Equipe információi szerint Mbappé a mozgássérült fiatalok sportolási lehetőségeit támogató Premier de Cordees alapítványnak ajánlotta fel a bónuszokat, amiket kap, viszont az egyes meccsek után járó díjazásait mindig más alapítványhoz juttatja el. 

A PSG játékosa egyébként nagykövete is a fiatal mozgássérülteket segítő szervezetnek. 

Mbappé apai ágon kameruni származású, édesanyja algériai, de ő már Párizsban született 1999-ben. A felnőtt válogatottban már 19-szer szerepelt és 7 gólt lőtt.  (Sun)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.