A vízhiány miatt tüntettek Iránban, a biztonsági erők a tömegbe lőttek

külföld
2018 július 01., 12:13
comments 123

Az Irán délnyugati részén fekvő, többségében arabok lakta Horramsár városában és környékén péntek óta zajlanak utcai megmozdulások, mert az emberek megelégelték, hogy

piszkos és ihatatlan víz folyik, ha egyáltalán folyik valami a csapból.

Az iraki határhoz közeli településen az első nap békés vonulása vasárnapra erőszakossá vált. A tüntetők állítólag köveket dobáltak a biztonsági erők csapatai felé, amik erőszakkal válaszoltak. Az AP szerint vasárnap éles lőszerrel a tömegbe lőttek, halálos áldozatról nem érkezett jelentés, a sérültek pontos száma sem ismert. A lövöldözés után az állami tévé szerint helyre állt a béke. Több tüntető letartóztattak, akiknél állítólag fegyver volt. 

link Forrás

Az amúgy is rossz gazdasági körülmények közt lévő Irán súlyosan érinti az egyre gyorsuló elsivatagosodás. A FAO szerint az ország területének 97 százalékán tapasztalható valamilyen szárazság. 

A fővárosban is tüntetések voltak a héten, a bazár kereskedői megelégelték, hogy nem tesz semmit a kormányzat riál árfolyamcsökkenésének megfékezésére. 

(MTI/AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.