Jó szívű FIFA: a házigazda orosz szövetség kapta a legkisebb büntetést eddig a vébén

Több szövetséget is szankcionált az oroszországi vébén eddig történtek miatt a FIFA. A közzétett lista szerint 

  • 10 ezer svájci frankot utalhat az orosz szövetség, mert az Uruguay elleni találkozón a szurkolók diszkriminatív tartalmú transzparenst mutogattak,
  • 15 ezer svájci frankos csekket kapott a mexikói szövetség a svájciak elleni meccsen történt söröspohár-dobálás miatt,
  • 20 ezer svájci frankkal jutalmazták a szerb szurkolók politikai tartalmú molinóit a brazilokkal játszott találkozón,
  • a rekordbüntetéssel Marokkó büszkélkedhet: 65 ezer svájci frank, mert hat stábtag illetéktelenül rohant be a pályára a Spanyolországgal szembeni mérkőzésen. 
Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Emellett a FIFA közölte, hogy

az oroszországi vébé során eddig vett minták közt egyetlen doppinggyanúsat sem találtak. :DDDDDD

A 2700 szűrés mind a 32 válogatottat érintette, volt játékos, akit többször is ellenőriztek. Illegális teljesítményfokozó használatával eddig csak Maradonát és az orosz válogatottat vádolták a pletykák. Maradona tagadta: szerinte nem fehér por, hanem fehér bor. Az oroszok meg nem kommentálták a hihetetlen futásmennyiségről árulkodó adatokat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.