Jó szívű FIFA: a házigazda orosz szövetség kapta a legkisebb büntetést eddig a vébén

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több szövetséget is szankcionált az oroszországi vébén eddig történtek miatt a FIFA. A közzétett lista szerint 

  • 10 ezer svájci frankot utalhat az orosz szövetség, mert az Uruguay elleni találkozón a szurkolók diszkriminatív tartalmú transzparenst mutogattak,
  • 15 ezer svájci frankos csekket kapott a mexikói szövetség a svájciak elleni meccsen történt söröspohár-dobálás miatt,
  • 20 ezer svájci frankkal jutalmazták a szerb szurkolók politikai tartalmú molinóit a brazilokkal játszott találkozón,
  • a rekordbüntetéssel Marokkó büszkélkedhet: 65 ezer svájci frank, mert hat stábtag illetéktelenül rohant be a pályára a Spanyolországgal szembeni mérkőzésen. 
Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Emellett a FIFA közölte, hogy

az oroszországi vébé során eddig vett minták közt egyetlen doppinggyanúsat sem találtak. :DDDDDD

A 2700 szűrés mind a 32 válogatottat érintette, volt játékos, akit többször is ellenőriztek. Illegális teljesítményfokozó használatával eddig csak Maradonát és az orosz válogatottat vádolták a pletykák. Maradona tagadta: szerinte nem fehér por, hanem fehér bor. Az oroszok meg nem kommentálták a hihetetlen futásmennyiségről árulkodó adatokat. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.