Mennyit ér a horvát aranygeneráció?

július 1., 20:00
HRV
1
1
DNK
(3–2)
Gól:
M. Jorgensen ('1) Mandžukić (4)
Sárga lap:
M. Jorgensen ('115)
Piros lap:

Az esti meccsen a torna egyik legmeggyőzőbb csapata, Horvátország mérkőzik Dániával, a torna egyik leg-. Hm, minek is nevezzem a dánokat? Talán hatékonynak, hiszen náluk kevesebb lőtt góllal (2) egy csapat se jutott a 16 közé, és a csoportkörben csak két csapat találta el náluk kevesebbszer a kaput.

És bár Horvátország 3:0-ra gázolt át Argentínán, Izlandot pedig még a tartalékai is legyőzték, ez a meccs igazi erőfelmérő lehet a Modrić és Rakitić vezérelte aranygenerációnak, amely arról álmodozik, hogy még az 1998-ban bronzérmes csapat eredményeit is felülmúlja. Ebben joggal bízhatnak a már említett, 168 centis magasságánál és 66 kilójánál a pályán sokkal többnek látszó, csapata legtöbbet passzoló, futó és szerelő (!) játékosa, a mostanra már vitathatatlanul a világ legjobb középpályásai között számon tartott Modrić mellett a fáradhatatlan Rakitićre, a vonalak mentén száguldozó Perišićre, vagy a torna horvát felfedezettjére, a kaput és ellenfelei lábát ugyanolyan lelkesedéssel támadó, agresszív Rebićre. Aggódniuk talán csak a belső védő Domagoj Vida miatt kell, de őt nem hagyják magára: a horvátok ezzel a szinte csak támadókból álló középpályával már a támadó harmadban letámadnak, ha meg az kell, beszűkítik a pályát, és szorosan, tíz emberrel védekeznek. Hogy aztán akár három érintésből gólhelyzetbe kerüljenek.

Dánia játéka egyik kedvenc focistám, Eriksen kreativitására, helyzetteremtő képességére, illetve a szigorú, fegyelmezett védekezésre épül, gólt eddig csak büntetőből kaptak, és ők játszották a torna első 0:0-ját.

Hogy ez elég lesz-e, az mindjárt kiderül ezen a spanyol-orosz alapján inkább már negyed-, mint nyolcaddöntőn. Remélem, hogy annál jobb lesz. A két csapat eddig ötször játszott, 2-2 győzelem és egy döntetlen a mérleg.

Horvátország: Šubašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rebić, Rakitić, Modrić, Brozović, Perišić - Mandžukić
Dánia: Schmeichel - Knudsen, Kjaer, M. Jorgensen, Dalsgaard - Chrisensen, Delaney, Eriksen - Yurary, Cornelius, Braithwaite

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.