Egy időre újra akcióba léphettek a zaklatók a Facebookon, mert egy hiba 800 ezer felhasználó blokkolását oldotta fel

Egy hiba a Facebookon május 29-e és június 5-e között több mint 800 ezer felhasználónál oldotta fel a tiltást azoknál a kellemetlen ismerősöknél, akiket korábban blokkoltak. Mivel általában olyanokat szoktunk letiltani, akiknek tényleg jó okkal nem akarjuk megengedni, hogy lássák a profilunkat, a hiba sok kellemetlen helyzetet okozhatott.

A Quartz szerint a hibától a blokkolt felhasználók nem lettek újra az ismerőseink, így nem láthatták, mit osztottunk meg a barátainkkal, de a nyilvános posztokhoz hozzáférhettek. Ráadásul a feloldott blokkolás miatt újra tudtak üzenetet írni azoknak, akik korábban letiltották őket. Így például a zaklatók újra tudták nyomasztani az áldozataikat. 

A Facebook szerint az érintettek 83 százalékánál csak egy blokkolt embert engedtek vissza. 

A Facebook hétfőn értesítést kezdett küldözgetni az érintetteknek, hogy megoldották a problémát, és mindenkit újra letiltottak, akit csak kellett. A Facebook szerint technikai hibáról van szó. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.