Egy kínai lakóparkban leláncolták a tetőkre vezető ajtókat, hogy a lakók nehogy öngyilkosok legyenek a foci-vébé meglepetéseredményei miatt

A kínai PearlVideón június 23-án osztottak meg villámgyorsan népszerűvé vált videót, amiben egy olyan helyi lakóparkot mutatnak be, ahol a lakókat azért nem hagyják kimenni a tetőre, hogy nehogy leugorjanak az anyagi veszteségeik miatt. Ez azonban nem vicc- hanem tényvideó.

A Sandong tartományban található Weifang városában álló lakópark menedzsmentje arról ragasztott ki backdoor kommunikációs üzenetet a lakóknak, hogy az épületeik tetőszintjét a "közelmúlt tőzsdei árfolyamesései és a foci-vébé meglepetései miatt" zárták le központilag, illetve hogy a tetők addig maradnak lezárva, amíg "a tőzsde magához nem tér, a világbanokságon pedig nem születnek újból normális eredmények".

Egy lakó ezek után azt nyilatkozta, hogy ő örül annak, hogy a menedzsment előre gondolt az esetleg felmerülő problémákra.

A fogadásmániás Kínában a vébé alatt menő szöveggé vált a tetőket emlegetni. A "viszlát a tetőn!" az egyik ilyen akutális szállóige. Nem véletlenül. A kínai állami Szerencsejáték Zrt. összesítése szerint a vébé első két hetében közel 20 milliárd yüan, vagyis 852 milliárd forint értékben fogadtak a helyi tippmixen a vébémeccsekre, ami a 2014-es világbajnokság alatti teljes bevétel duplája.

(via scmp.com)


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.