Így lesz hangokból vacsora, fűszerekből koncert

2018 július 2., hétfő 9:41
8

Az alkotás folyamatát lehetetlen megmagyarázni. Az inspiráció bárhonnan jöhet, és bármiben testet ölthet. Lehet az egyedi fűszerezésű, karibi hangulatú BBQ csirkecomb, vagy fülbemászó akkordmenet.

A gasztronómia és a zene kapcsolata túlmutat az éttermi asztalok mellett örökzöldekkel kalapozó muzsikusok szintjén, a konyhában főzéshez hallgatott egynyári slágereken.

Ebben több van, a két kreatív terület találkozója igazi nagy pillanatokat hozhat, főleg ha kötöttségektől, teljesítménykényszertől mentes, szabad és laza kreatív folyamatról van szó.

Ezt a fúziót hozta össze a Straropramen Ízművek Konyhastúdió, ahol a jam nem csak lekvár (ezért rögtön elnézést kérek, de hirtelen jött, és az ilyen inspirációnak is teret kell hagyni). Szóval, az Ízművek Konyhastúdióban a pillanat adta zene találkozik a feszes recept helyett főleg intuíció alapján készülő zseniális fogásokkal.

A Konyhastúdió már a második ízkaland a cseh sörmárka részéről. Két éve a cseh tradíciókat street food hangulattal vegyítő menüsort kínáltak a Staropramen food truck-ból, bizonyítva, hogy az egyszerű alapanyagokból, ízletesen elkészített ételek, és a minőségi sörök is száz százalékos gasztroélményt jelentenek.

Az Ízművek Konyhastúdió újabb lépcsőfok a kulináris élvezetek színesítésében, a sorozat minden epizódjában egyedi dal és étel születik, előbbi Delov Jávor, utóbbi Serényi Zsolt hathatós segítségével.

A zenekreátor

Delov Jávor a ritmus világából érkezett, rengeteg formációban ült már a dobok mögött, a Random Trip örömzenére építő formáció alapítója és vezetője.

A Random Trip számos zenei stílust ötvöz, alkalmanként hazai és külföldi előadókkal kiegészülve. Tulajdonképpen egy zsigeri kreatív áramlat, zenei hullám, amire könnyen felszállhat zenész, hallgató egyaránt.

Az ízkreátor

Az új hatásokra hasonlóan nyitott filozófiát képvisel a gasztronómia területén Serényi Zsolt, sztárséf, a BP BarBQ étterem megálmodója és vezetője. Hosszú évek óta szerepel képernyőn, többek között a Paprika TV-ben, valamint elkötelezett rajongója a lassú, meleg füsttel történő sütési technikáknak.

Bár ehhez is kell a maximális profizmus, odafigyelés, azért egy fél napig szmókerben tartott marhaszegynél elengedhetetlen az intuíció, a megérzés a tökéletes eredményhez. Akárcsak a zenében!

A két házigazda mellé minden esetben vendégfellépők érkeznek, akik egyedi hanggal, ízléssel fűszerezik az improvizatív alkotást. A felhőtlen hangulatú nyáresték végén pedig összeáll a zene nyomait magán hordozó vacsora, valamint a kulináris benyomásokat rezgésekké alakító dal.

Mindkettő sörrel öblítve.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt