Modrić eltűnt, 11-est rontott, a horvátok mégis átverekedték maguk Dánián

futball
2018 július 01., 22:03
comments 100
[ Error: Hiányzó widget ]

Sokat gondolkoztam, mert a második félidő végén és a hosszabbítás első 3-4 percében volt rá időm, hogy az értelmetlenül sokáig tartó VAR-ozás, vagy Knudsen bedobásai idegesítőbbek. Knudsen bedobásai alig tartanak rövidebb ideig, de kisebb arányban lesz belőlük gól.

link Forrás

Mondom ezt úgy, hogy az álomszerűen induló meccs első gólját Knudsen bedobásából lőtték a dánok. A kezdőrúgás után a csapatok húsz másodpercig ide-oda fejelgették a labdát, mígnem egy horvát ki. Knudsen komótosan odakocogott az oldalvonalhoz. Szerzett magának egy labdát. Az oldalvonaltól a lehető legmesszebb távolodott, majd hosszú nekifutás után egy közepes szabadrúgás erejével zúdította be a labdát a horvát ötösre. Delaney keresztbe lőtte, a túloldalon M. Jorgensen valahogy áttuszkolta a horvát védőkön és a kapuson. Gól az 57. másodpercben.

link Forrás

A három percen belüli horvát egyenlítés után persze az első félidőben is lelassult a tempó, de ekkor még inkább az előnyeit láttuk, hogy két nagyon hasonló felfogású csapat játszik. A dánok és a horvátok is már magasan letámadtak, szűkítettek, a labdaszerzésekből pedig próbáltak minél direktebben előre menni. Előfordult persze, hogy hátul járatták, de mindkét csapat kereste az előre játékot.

A másodikban inkább csak kósza helyzetek adódtak. A dánok eredményesen tördelték a horvátok egysíkúvá vált játékát. Modrić beszürkült, a széleken nem futottak támadások. Rakitić nemhogy fellépett volna támadásokat szervezni, Kovačić beállásával még hátrébb, a védelem vonaláig szorult.

Dánia alakítgatott ki helyzeteket, főleg a középpályát kiiktató hosszú indításokból. Poulsen beadásaiból az 56. és a 72. percben is helyzet alakult ki, előbb Vida próbált becsúszva tisztázni. A labdát megállította, de ő tovább csúszott. Végül sikerült felpattannia, és szögletre mentenie. A másodiknál Jorgensen lőni is tudott, de Subašić* leért a gyengén eltalált, középre tartó labdára.

A horvátok a félidő hajrájára pörögtek fel, a 84. percben Perišić lágyan a bal felső felé hulló fejese lett kicsit hosszú. Nem sokkal később Rebić tompaszögben lengett ki, olyan lendületes visszahúzós passzal játszotta tisztára magát. Knudsen láthatóan semmit se értett az egészből. A beadását kivágták, Modrić elé, akinek a lövésébe aztán belevetette magát egy dán. Összesen hét ilyen blokkjuk volt a meccsen.

Aztán egy horvátról kipattant a labda a saját térfelén, Knudsen pedig lassan odakocogott az oldalvonalhoz. Szerzett egy labdát. Elsétált a lehető legtávolabb az oldalvonaltól. Hosszan nekifutott.

Hosszan.

Nagyon messzire dobta, de annyira, hogy egy horvát belecsúsztatott, és már kint is volt a másik oldalvonalon.

Knudsen fogta magát, lassan átkocogott a másik oldalvonalhoz. Szerzett egy labdát. Folytathatnám, de már gondolom értik. Így telt el a félidő, majd a hosszabbítás első perceiben még átélhettük ezt négyszer. Vagy ötször, kicsit összefolynak az emlékek. Közben persze minden egyes ágyúgolyószerűen bezúduló bedobásnál felpörög a pulzus, mert akár még gól is lehet, volt már rá példa, még ezen a meccsen is.

A hosszabbításban még biztonságibb a játék, mígnem a nyomtalanul eltűnt Modrić hirtelen tökéletes labdával ugratja ki Rebićet. Aki meg eltolja Schmeichel mellett, és már lendül a lába, amikor a hátulról érkező M. Jorgensen nagy bravúrral felrúgja. Nestor Pitana elragadtatásában piros helyett sárga lapot ad neki. Modrić pedig gyámoltalanul lövi a 11-est, amit Schmeichel gond nélkül fog. Nem kiüt, megfog!

link Forrás

Remek előjel ez a feltartóztathatatlanul közelítő 11-es párbaj előtt.

Ami aztán még az első öt percnél is jobbra sikeredik. Idegtépő szimmetrikus dráma. Az elfogulatlan nézőnek remek szórakozás, az elkötelezettnek kínszenvedés.

Eriksen kihagyja. Badelj is kihagyja! Kjaer, Kramarić és Krohn-Dehli berúgja. Jön Modrić. Schmeichel táncolva provokálja, a jobb felső sarok felé mutogat. Aztán balra vetődik laposan, nagy lendülettel. Túl naggyal, nem tudja otthagyni a lábát a középre guruló labda előtt. Aztán Subašić véd! És Schmeichel is megint!!4! N. Jorgensen ugyanoda lövi, mint Modrić, de Subašić a végsőkig kivár, még ott tudja hagyni a lábát.

link Forrás

Rakitić rendkívül idegesnek tűnik. A labdát, majd a haját igazgatja. Nekifut. Schmeichel eldől balra. A labda a jobb sarokban. Horvátország továbbjut, átverekszi magát a tökéletes ellenfélnek bizonyult Dánián, amely ugyanígy megérdemelte volna a továbbjutást, ha úgy alakul.

link Forrás

Horvátország-Dánia 1:1 (1:1; 1:1), tizenegyesekkel 3:2

Horvátország: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (Pivarić '81) - Rebić, Rakitić, Modrić, Brozović (Kovačić '71), Perišić (Kramarić '97) - Mandžukić (Badelj '108)
Dánia: Schmeichel - Knudsen, Kjaer, M. Jorgensen, Dalsgaard - Chrisensen (Schöne '46), Delaney (Krohn-Dehli '98), Eriksen - Yurary, Cornelius (N. Jorgensen '66), Braithwaite (Sisto '105)

* Kösz, Von Strohm ezredes!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.