Az óbudai parkolási cég vezetőjének vállalkozása 100 millióért figyeli az ellenőrök munkáját

Az Óbudai Parkolási Kft. parkolás-üzemeltetési vezetője nyerte az önkormányzati cég parkolóőröket figyelő tenderét, írja a Népszava. Éliás Tibor vállalkozása, az Operatív Team Kft. 95,7 millióért vállalta, hogy ellenőrzi az őröket, sőt, havi nyolc alkalommal megpróbálja őket korrumpálni is. Hogy az önkormányzat szerint nem összeférhetetlen-e, hogy az Éliás kollégája által kiírt tender Éliás vállalkozása nyerte, nem tudni, a Népszava megkeresésére nem reagált a hivatal. 

Külön szép, hogy korábban ezt a munkát egy másik vállalkozás 8 hónapra 16 millió forintért végezte.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.