Benkő bejelentette: 100 milliárdért 20 új Airbus helikoptert vesz a Honvédség

politika
2018 július 03., 03:06
comments 198

Az M1 hétfő esti műsorában jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy

"lépcsőzetes kifizetéssel, összesen mintegy 100 milliárd forintért" húsz új könnyű, többcélú Airbus H145M helikoptert vásárol a Honvédség.

A régóta húzódó helikopterbeszerzést Benkő szerint "széles piackutatás előzte meg." Állítása szerint azért döntöttek a francia gyártó mellett, mert az aláírt szerződés a húsz helikopter megvásárlásán túl ötven pilóta kiképzését, a pótalkatrészeket, valamint a technikai, műszaki személyzet felkészítését is tartalmazza.

photo_camera Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa Picture-Alliance/AFP

A húsz új gép egyaránt alkalmas kiképzésre, felderítésre, kutatásra, mentésre, harcászati feladatokra, tűztámogatásra is. A meglévő és felújított orosz gépeket amíg csak tudják hadrendben tartják, mondta miniszter. A meglévő Mi-8-as, Mi-17-es helikoptereket 2022-2024-ig használni fogják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.