Három levelet írt arról, hogy meg fog ölni mindenkit, aztán tényleg bement mészárolni a szerkesztőségbe

külföld
2018 július 03., 04:38
comments 69
photo_camera Fotó: MARK WILSON/AFP

Öt újságírót ölt meg csütörtökön a marylandi Annapolisban, a Capital Gazette nevű lapnál a 38 éves Jarrod Warren Ramos, aki bement a szerkesztőségbe, és tüzet nyitott.

Azóta kiderült, a férfi a gyilkosságok napján három levelet is küldött, amiben leírta, mit fog tenni. A levelekben az áll, mindenkit meg fog ölni, aki jelen van, ezeket pedig a lap volt ügyvédjének, egy helyi bírónak és egy bíróságnak küldte el.

Ramos korábban hosszan pereskedett a lappal, miután megírták, hogyan zaklatott egy nőt - szerinte pedig nem korrekten mutatták be a történetét. Több keresetet is benyújtott, ezeket mindig elutasították.

Ezért küldött a bíróságnak is levelet - úgy érezte, igazságtalanság történt vele. „Ha így működik a bíróság, akkor a törvény nem jelent semmit”, írta, a bírónak pedig megírta azt is, neki kellett volna meghalnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.