„Nem!” - szólt közbe a holland miniszterelnök, amikor Trump arról beszélt, az is pozitív, ha nincs megállapodás az EU-val

külföld
2018 július 03., 07:07
comments 166

Mark Rutte holland miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök közös sajtótájékoztatót tartottak, amikor a nemzetközi (vagy bármilyen) politikában viszonylag szokatlan dolog történt.

link Forrás

Éppen arról volt szó, hogy Amerikának és az EU-nak sikerül-e kereskedelmi megállapodást kötnie, amikor Trump jellegzetes trumpizmussal azt mondta:

„Hamarosan találkozunk az EU vezetőivel, és ha sikerül megállapodni, az nagyon pozitív lesz (ekkor Rutte még rutinszerűen bólógat), de ha nem sikerül megállapodni, az is pozitív lesz.”

„Nem” 

- vágott közbe Rutte nevetve. Trump folytatta, mire a holland miniszterelnök még annyit mondott:

„Nem lenne pozitív. Találnunk kell valamilyen megoldást.”

A vita arról szól, hogy Trump védővámot vetett ki az európai acélra és alumíniumra, és azt feszegeti, az autógyárakat is hasonlóval sújtaná. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.