Ritka zsiráfot lőtt ki Afrikában az amerikai nő, kiakadt az internet

ÁLLAT
2018 július 03., 15:36

Az amerikai Tess Thompson Talley a Dél-Afrikai Köztársaságban járt egy vadászaton és leterített egy ritka fekete zsiráfot. A 907 kilós trófeával fényképeken is pózolt, amiket feltöltött a Facebookra azzal a szöveggel, hogy élete álma vált valóra. (A posztot azóta törölte.)

link Forrás

Az internet természetesen kiakadt a fotón, a Twitteren azzal vádolták, hogy hidegvérrel megölt egy gyönyörű állatot, ami a veszélyeztetettségi rátán a sebezhető kategóriába esik. Mások fehér amerikai vadembernek nevezték a kentuckyi nőt.

Thompson Talley a CBS Newsnak elküldött közleményében védte a zsiráf leterítését, azt írta, hogy ő ezzel nemhogy veszélyeztette, hanem segítette a zsiráfok fennmaradását, hiszen egy viszonylag öreg bikát lőtt ki, ezzel pedig lehetőséget adott a fiatalabb bikáknak a párosodásra. Azt írta, a fokföldi zsiráf nevű alfaj bikái gyakran megtámadják a fiatalabb bikákat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.