Ritka zsiráfot lőtt ki Afrikában az amerikai nő, kiakadt az internet

Az amerikai Tess Thompson Talley a Dél-Afrikai Köztársaságban járt egy vadászaton és leterített egy ritka fekete zsiráfot. A 907 kilós trófeával fényképeken is pózolt, amiket feltöltött a Facebookra azzal a szöveggel, hogy élete álma vált valóra. (A posztot azóta törölte.)

Az internet természetesen kiakadt a fotón, a Twitteren azzal vádolták, hogy hidegvérrel megölt egy gyönyörű állatot, ami a veszélyeztetettségi rátán a sebezhető kategóriába esik. Mások fehér amerikai vadembernek nevezték a kentuckyi nőt.

Thompson Talley a CBS Newsnak elküldött közleményében védte a zsiráf leterítését, azt írta, hogy ő ezzel nemhogy veszélyeztette, hanem segítette a zsiráfok fennmaradását, hiszen egy viszonylag öreg bikát lőtt ki, ezzel pedig lehetőséget adott a fiatalabb bikáknak a párosodásra. Azt írta, a fokföldi zsiráf nevű alfaj bikái gyakran megtámadják a fiatalabb bikákat. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.