Ritka zsiráfot lőtt ki Afrikában az amerikai nő, kiakadt az internet

2018 július 3., kedd 15:36
697

Az amerikai Tess Thompson Talley a Dél-Afrikai Köztársaságban járt egy vadászaton és leterített egy ritka fekete zsiráfot. A 907 kilós trófeával fényképeken is pózolt, amiket feltöltött a Facebookra azzal a szöveggel, hogy élete álma vált valóra. (A posztot azóta törölte.)

Az internet természetesen kiakadt a fotón, a Twitteren azzal vádolták, hogy hidegvérrel megölt egy gyönyörű állatot, ami a veszélyeztetettségi rátán a sebezhető kategóriába esik. Mások fehér amerikai vadembernek nevezték a kentuckyi nőt.

Thompson Talley a CBS Newsnak elküldött közleményében védte a zsiráf leterítését, azt írta, hogy ő ezzel nemhogy veszélyeztette, hanem segítette a zsiráfok fennmaradását, hiszen egy viszonylag öreg bikát lőtt ki, ezzel pedig lehetőséget adott a fiatalabb bikáknak a párosodásra. Azt írta, a fokföldi zsiráf nevű alfaj bikái gyakran megtámadják a fiatalabb bikákat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt