Csütörtökön is túrják a bombát a Dunában a tűzszerészek

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Kedd délelőtt a tűzszerészeknek nem sikerült megtalálniuk az Erzsébet-híd közelében lévő világháborús bombát, amiről korábban egy civil búvárcsoport tett náluk bejelentést. Délelőtt a kutatás idejére le is zárták volna a környéket, de ezeket a hatósági zárakat végül érvénybe sem léptették, mert nem lett meg a bomba.

A hvg.hu szerint délutánra találtak is egy robbanószerkezetet, de nem tudják, ez ugyanez-e, amiről a búvárok bejelentést tettek. A szerkezetet szerdán csütörtökön reggel azonosítják majd, és azután döntenek a kiemelésről. Hogy lesz-e forgalomkorlátozás, és ha igen, hol, még nem tudni, de a rendőrség ígéri, időben szólnak majd.

A tűzszerészet bombakereső hajója a Dunán keddenFotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A bombáról egy baleseti mentésnél segítő búvárcsoport tett bejelentést, majd a rendőrség hétfőn este közölte, hogy kedden megkeresik a szerkezetet, és lezárják a környéket a kiemeléshez. A tűzszerészet aknamentesítő hajója azonban kedden délelőtt annak ellenére sem találta a szerkezetet, hogy 30 tűzszerész kereste. A kutatást nehezíti, hogy a Duna azon a szakaszon kétszer mélyebb az átlagosnál, a látótávolság pedig néhány centiméter, így a búvárok csak tapintással tudnak tájékozódni. (hvg.hu)

UPDATE 17:43

A poszt megjelenése után az MTI-ben jelent meg, hogy mégsem szerdán, hanem csütörtökön reggel azonosítják majd a bombát, és a kiemelésről is ekkor döntenek. Szerdán csak megbeszélik, hogyan fogják csinálni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.