A magyar Lidl 2019 végére kivezeti a kínálatából az egyszer használatos műanyag cuccokat

2018 július 4., szerda 10:39
218

A Lidl Magyarország 2018 áprilisában bejelentette, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenti a műanyag felhasználását, most pedig újabb intézkedést vezet be: 169 áruházában 2019 végéig megszünteti az egyszer használatos műanyag termékek (szívószálak, eldobható műanyag poharak, műanyag tányérok és evőeszközök, műanyag fültisztító pálcikák) értékesítését.

A cég jövő év végéig minden raktárkészletét értékesíteni szeretné, hogy közben fokozatosan átálljon a környezetkímélőbb alternatívákra. Például augusztusban a Lidl sajátmárkás energiaitalok papírtálcáiról eltűnik a műanyag, így évente közel 5 tonnával kevesebb fóliát kell majd csomagolásra felhasználni.

A Lidl és a Kaufland áruházakat is tulajdonló Schwarz-cégcsoport egységes intézkedéseket vezet be világszerte a műanyag-felhasználás csökkentésére és a műanyagok forgalomból történő folyamatos kivonására. (Napi)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt