„Találtam egy erős ritmust” – mondta az amerikai férfi, aki 10 perc alatt 74 hotdogot evett meg, és ezzel tizenegyedszer is ő nyerte az amerikai hotdogevő versenyt

gasztronómia
2018 július 04., 17:11
comments 94

A bajnoki cím védője ismét megdöntötte saját rekordját az amerikai hotdogevő viadalon, Joey "Jaws" Chestnut 74 hot dogot evett meg 10 perc alatt, amivel immár tizenegyedszer győzött a Coney Island-i július 4-i hagyományos megmérettetésen. 

Joey Chestnut éppen felállítja a hotdogevés világrekordját 2018. július 4-én, a függetlenség napján.
photo_camera Fotó: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

A nőknél is a korábbi bajnok, Miki Sudo lett a győztes, aki azonban elmaradt korábbi teljesítményétől. Idén csak 37 hot dogot tudott megenni szemben a tavalyi 41-gyel. Sudo a nagy meleget okolta azért, hogy kevesebbet evett. Így is fölényesen nyert, mivel a második helyezett csak 28 hot dog befalására volt képes.

"Találtam egy erős ritmust. Jól éreztem ma magam" - mondta rekorddöntéséről a 34 éves kaliforniai Chestnut.

Bár a férfi 10 hot doggal többet evett, mint a második helyezett Carmen Cincotti, egy bírói hiba majdnem megkérdőjelezte az általa elért végeredményt. 

link Forrás

Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész azonban a végén hitelesítette Chestnut 74 hotdogos új rekordját.   

A New York-i Coney Islanden szerdán megrendezett Nathan's hotdogevő versenyre idén is több ezren voltak kíváncsiak az igen meleg idő ellenére. A bajnokságot 1916 óta rendezik meg a függetlenség napján, július 4-én. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.