Hogy miért a belvárosban van a Red Bull Air Race? Mert oda szól a szerződés!!4

Budapest
2018 július 05., 06:22
comments 71

A Figyelő csütörtöki számában jelent meg interjú Doromboly Zoltánnal, a Red Bull Air Race rendezvényigazgatójával. Váratlanul nekiszegezték a kérdést: miért Budapest belvárosban rendezik meg a versenyt? Doromboly nem taktikázta túl, azt válaszolta:

„így szól a szerződés, és ebből profitál a legtöbbet az ország is”.

Az újságíró ismételt visszakérdezésére, hogy "nem lenne jobb megoldás máshol megrendezni a futamot?", a rendezvényigazgató ismét bedobja a Jolly Jokert:

„a szerződésben ez a helyszín szerepel, s nem véletlenül”.

Konkrét érveket is felsorol később, hogy miért a Parlament előtt száguldanak a repülők: ikonikus helyszín, az év végi összefoglalóban a magyar verseny szerepel a legtöbbet, a versenyzők szeretnek itt repülni. Doromboly végül számokkal próbálja bizonyítani, hogy megéri:

  • szerinte 17 millióan látták a versenyt,
  • 5-13 milliárdos adóbevételt generál a rendezvény,

és az atom: a versenyre látogató külföldiek 70 százaléka, döbbenet, de kifejezetten a verseny miatt érkezett Budapestre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.