Közelebb került az amerikai börtönhöz Kim Dotcom

bűnügy
2018 július 05., 05:01
comments 115

Elvesztett egy fontos fellebbezést a Kim Dotcom néven ismert nemzetközi szélhámos, aki jelenleg Új-Zélandon van őrizetben, és azt szeretné elkerülni, hogy kiadják őt és társait az Egyesült Államoknak. A mostani ítélet szerint a kiadatás megtörténhet. 

Dotcoméknak van még lehetőségük egy újabb felülvizsgálati kérelemre, ezt a jogászaik be is fogják nyújtani, és még reménykedhetnek abban, hogy az új-zélandi igazságügyi miniszter saját hatáskörben leállítja a kiadatást.

A német - finn származású, eredetileg Kim Schmitz nevű fogvatartott alapította a Megaupload nevű oldalt, ahonnan mindent le lehetett tölteni, jogdíjak fizetése nélkül. Az oldal 2005-ben indult, a legjobb időszakában az internet teljes forgalmának 4 százalékát vitte el. Kimet 2012-ben csukták le, amerikai kérésre, és azóta a Megaupload sem működik.

Kim Dotcom még 2015-ben.
photo_camera Kim Dotcom még 2015-ben. Fotó: MICHAEL BRADLEY/AFP

Az amerikai vád szerint sok százmillió dollár kárt okozott a Megaupload amerikai cégeknek a szerzői jogaik megsértése miatt, illetve csalással gazdagodott meg. Az USA-ban több évtizedes börtönbüntetésre számíthat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.