Vádat emelnek a 14-16 éves fiúk ellen, akik nőket fogdostak a Belvárosban

bűnügy
2018 július 05., 09:25
comments 138

Négy, 14-16 éves fiú a vád szerint tavaly júniusban két napon belül a saját szórakoztatására az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket szeméremsértő módon fogdosott, miközben az egyikük ezt mobillal vette, hogy később egy videóba összevágva kitegyék az egészet a netre.

A vádlottak 2017. június 11-én és 12-én a vád szerint összesen 9 nőt fogdosott meg. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott (az egyik 15 éves fiú) lépett oda, majd őket egy hirtelen mozdulattal szeméremsértő módon megérintette, nemi szervüket fogdosta, és több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot/szoknyát. Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták.

A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd mind a négyen elfutottak.

A belvárosi nyomozók 2017. június 13-án 19:20-kor a Budapest V., Vadász utcában a bűncselekményekkel kapcsolatban elfogták őket. A bűncselekmények elkövetését a gyanúsítottak elismerték, szabadlábon védekeznek. Az elfogásukról készült videó:

A fiúk ellen a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség az I. rendű vádlottal szemben „jóvátételi munka” büntetés kiszabását, a társaival szemben pedig pártfogó felügyelő kirendelése mellett próbára bocsátást és „értékrend korrekciós programban részvételre kötelezés”-t indítványoz a vádiratban.

Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt