70 millió felhasználót törölt a Twitter

A Washington Post értesülései szerint a Twitter az elmúlt két hónapban nagyszabású tisztítóakciót hajtott végre, és 70 millió fiókot távolítottak el. Ez kétszer több felfüggesztett fiók, mint amennyit a legutóbbi hasonló rajtaütés során dobtak ki, még 2017 októberében.

A Twittert az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte, amiért keveset tesznek a rosszindulatú, akár másokat zaklató felhasználók kiszűrésére. Amikor pedig fény derült az orosz beavatkozási kísérletekre az amerikai választásokba, a politikai nyomás is jobban ránehezedett a vállalatra, hogy kezdjenek valamit a kamu felhasználókkal, a trollokkal és a spamrobotokkal. (Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.