Elődöntőben a belgák, 2-1-re győzték le Brazíliát

futball
2018 július 06., 19:56
comments 155
[ Error: Hiányzó widget ]

Sokan már jóval a vb kezdete előtt, a csoportbeosztásnál elkezdték várni a brazil-belga negyeddöntőt, mert úgy számoltak, ennek a párosnak kell itt kijönnie. 

A két csapat formája alapján pedig pláne az egyik legizgalmasabb párosításnak tűnt ez: Belgium a meccs előtt 100 százalékos volt, a japánok ellen 0-2-ről fordítva jutottak tovább, Brazília pedig meccsről meccsre tűnt egyre meggyőzőbbnek.

photo_camera Fotó: Alexey Filippov/Sputnik

A negyeddöntőt aztán alapvetően határozta meg, ami a 13. percben történt: a most először kezdőbe kerülő Fernandinho öngólt szerzett egy szöglet után.

link Forrás

Ezzel pedig a belgák nagyon beindultak, jöttek a már Japán ellen is látott lendületes kontrák. De Bruyne góljával már 2-0-ra vezettek egy brazil szöglet után, de ki kell emelni Lukakut, aki saját térfelének közepéig húzódott vissza a labdáért, majd gólpasszig vitte a helyzetet:

link Forrás

A szünet után Brazíliának olyasmit kellett volna megoldania, amit eddig senkinek sem sikerült a vb történetében: 0-2-es első félidő után győzni.

A második félidőben feljavultak a brazilok, a nyomás addig nőtt, míg a csereként beállt Renato Augosto fejelt gólt Coutinho beadásából:

link Forrás

És innentől még izgalmasabb lett a meccs, a brazil megérezték a vér szagát, egymás után jöttek a támadások, de nem tudtak egyenlíteni. Az utolsó pillanatokban Thibaut Courtois kapus védett hatalmasat Neymar lövése után.

Ez azt jelenti, hogy Belgium Franciaországgal játszik az elődöntőben, és már biztos, hogy csak európai csapatok juthatnak a döntőbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.