Jövő héten visszatér az igazi nyárias idő

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé kell számítani lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására, egy-egy hevesebb vihar is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében - áll az Időkép előrejelzésében. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk lesz a szél, mely a Dunántúlon északnyugatira fordul. Hajnalban 15-20, napközben 25-33 fokot mérhetünk, az alacsonyabb értékekre nyugaton van kilátás. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Szombaton kezdetben még többfelé, napközben már kevesebb helyen fordulhat elő zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor délután északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős lesz az északias szél. A legmelegebb órákban 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már naposabb, száraz idő lesz, legfeljebb az északkeleti határ mentén alakulhat ki rövid ideig tartó, jelentéktelen csapadék. A szeles időben 26-31 fokot mérhetünk.

Hétfőn és kedden sok napsütésre, időnkénti gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de csak egy-egy helyen fordulhat elő kis eséllyel futó zápor. Kissé még szeles lesz az idő. Egy-két fokkal melegebb lesz, kedden már sokfelé alakulhat 30 fok körül a csúcshőmérséklet.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.