Meghalt Steve Ditko, a Pókember és Doctor Strange alkotója

GYÁSZ
2018 július 07., 05:27
comments 21

Kilencvenéves korában meghalt Steve Ditko, aki Stan Lee-vel megalkotta a képregényhős Pókember figuráját.

Az idős művészt június 29-én találták holtan New York-i lakásában - közölte pénteken az amerikai nagyváros rendőrsége. Steve Ditko halálának okáról nem közöltek részleteket.

A Marvel Comics kiadónál dolgozó művész a jelenleg 95 éves Stan Lee-vel alkotta meg Peter Parker, azaz Pókember figuráját az 1960-as évek elején. Később Doctor Strange alakján dolgozott. Mindkét szuperhős a Marvel-univerzum kiemelkedő alakja lett, történetüket több kasszasiker-filmben is feldolgozták.

Miután összekülönböztek Lee-vel, 1966-ban Ditko elhagyta a Marvelt - idézte fel a The Hollywood Reporter című amerikai filmes szaklap. Egy ideig a DC Comics és más rivális kiadók kötelékében dolgozott, majd 1979-ben visszatért a Marvelhez. Az általa rajzolt Mókuslány 1990-ben mutatkozott be.

Steve Ditko a karrierje során mindvégig rendkívül visszahúzódó volt, szinte sohasem adott interjút, vett részt közönségtalálkozókon vagy a hőseit felvonultató filmek bemutatóin. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.