18 éves lányokat fűzött be az őserdőben lapuló szektavezér, hogy népesítsék be vele a Földet

külföld
2018 július 08., 13:53
comments 338

Több hónap nyomozás után letartóztatták a perui hatóságok Félix Steven Manrique Gómezt, a 35 éves hamis prófétát, aki fiatal nőket tartott rabságban.

A férfi közösségi oldalakon fűzött be érzelmileg labilis lányokat, többek között azt a spanyol nőt is, akinek a szülei kijárták a szekta felszámolását. Manrique azzal hülyítette a lányokat, hogy hamarosan jön az apokalipszis, de ő és a feleségei túl fogják élni, és nekik kell majd benépesíteniük a Földet, miután más túlélő nem lesz a bolygón rajtuk kívül.

Patricia Aguilar 18. születésnapja után szökött el Spanyolországból a perui őserdőbe a hamis prófétához, akitől a kisgyereke született.
photo_camera Patricia Aguilar 18. születésnapja után szökött el Spanyolországból a perui őserdőbe a hamis prófétához, akitől a kisgyereke született. Fotó: HANDOUT/AFP

Számos lányt beszélt rá, hogy a 18. születésnapjuk után közvetlenül szökjenek el otthonról, és csatlakozzanak Gnosis nevű szektájához Peruban, az őserdőben. Így tett néhány héttel nagykorúvá válása után Patricia Aguilar is, akinek szülei személyesen sürgették Peruban a nyomozást.

Végül sok hónap kutatás után, 600 kilométerre a perui fővárostól megtalálták a szektát, annak vezetőjével, számos asszonyával és több kisgyerekével, akik az elszökött lányoktól születtek. 

A nők és a gyerekek is éheztek, míg az álpróféta egész nap el se hagyta a rejtekhelyet, sohasem dolgozott, mindent a nők csináltak körülötte. (el país)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.