18 éves lányokat fűzött be az őserdőben lapuló szektavezér, hogy népesítsék be vele a Földet

Több hónap nyomozás után letartóztatták a perui hatóságok Félix Steven Manrique Gómezt, a 35 éves hamis prófétát, aki fiatal nőket tartott rabságban.

A férfi közösségi oldalakon fűzött be érzelmileg labilis lányokat, többek között azt a spanyol nőt is, akinek a szülei kijárták a szekta felszámolását. Manrique azzal hülyítette a lányokat, hogy hamarosan jön az apokalipszis, de ő és a feleségei túl fogják élni, és nekik kell majd benépesíteniük a Földet, miután más túlélő nem lesz a bolygón rajtuk kívül.

Patricia Aguilar 18. születésnapja után szökött el Spanyolországból a perui őserdőbe a hamis prófétához, akitől a kisgyereke született.Fotó: HANDOUT/AFP

Számos lányt beszélt rá, hogy a 18. születésnapjuk után közvetlenül szökjenek el otthonról, és csatlakozzanak Gnosis nevű szektájához Peruban, az őserdőben. Így tett néhány héttel nagykorúvá válása után Patricia Aguilar is, akinek szülei személyesen sürgették Peruban a nyomozást.

Végül sok hónap kutatás után, 600 kilométerre a perui fővárostól megtalálták a szektát, annak vezetőjével, számos asszonyával és több kisgyerekével, akik az elszökött lányoktól születtek. 

A nők és a gyerekek is éheztek, míg az álpróféta egész nap el se hagyta a rejtekhelyet, sohasem dolgozott, mindent a nők csináltak körülötte. (el país)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.