18 éves lányokat fűzött be az őserdőben lapuló szektavezér, hogy népesítsék be vele a Földet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több hónap nyomozás után letartóztatták a perui hatóságok Félix Steven Manrique Gómezt, a 35 éves hamis prófétát, aki fiatal nőket tartott rabságban.

A férfi közösségi oldalakon fűzött be érzelmileg labilis lányokat, többek között azt a spanyol nőt is, akinek a szülei kijárták a szekta felszámolását. Manrique azzal hülyítette a lányokat, hogy hamarosan jön az apokalipszis, de ő és a feleségei túl fogják élni, és nekik kell majd benépesíteniük a Földet, miután más túlélő nem lesz a bolygón rajtuk kívül.

Patricia Aguilar 18. születésnapja után szökött el Spanyolországból a perui őserdőbe a hamis prófétához, akitől a kisgyereke született.Fotó: HANDOUT/AFP

Számos lányt beszélt rá, hogy a 18. születésnapjuk után közvetlenül szökjenek el otthonról, és csatlakozzanak Gnosis nevű szektájához Peruban, az őserdőben. Így tett néhány héttel nagykorúvá válása után Patricia Aguilar is, akinek szülei személyesen sürgették Peruban a nyomozást.

Végül sok hónap kutatás után, 600 kilométerre a perui fővárostól megtalálták a szektát, annak vezetőjével, számos asszonyával és több kisgyerekével, akik az elszökött lányoktól születtek. 

A nők és a gyerekek is éheztek, míg az álpróféta egész nap el se hagyta a rejtekhelyet, sohasem dolgozott, mindent a nők csináltak körülötte. (el país)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.