Az USA diplomatái megzsarolták a szoptatást túlságosan támogató államokat az ENSZ-ben

2018 július 8., vasárnap 17:18
309

Több ország diplomatáinak beszámolója alapján egészen váratlan agresszióval léptek fel az USA diplomatái az ENSZ kebelében működő WHO (Egészségügyi Világszervezet) közgyűlésén, szoptatás ügyben.

Arra készültek, hogy elfogadjanak egy jelentést, ami arra buzdítja a kormányokat, hogy támogassák a szoptatást, az újszülöttek anyatejjel táplálását. 

Ám váratlanul az amerikai diplomaták jelezték, hogy ők csak egy puhább változatot támogatnak, ami nem bélyegezné meg a tápszerek népszerűsítését sem. 

Amikor bizonyos országok igyekeztek volna kiállni az eredeti változat mellett, akkor az amerikaiak közölték, hogy ezzel a kormányuknak nyújtott katonai és más támogatásokat veszélyeztetik - így járt például Ecuador is.

Hogy még bizarrabb legyen az egész, végül Oroszország átnyomta a szervezeten az eredeti, anyatejbarát jelentést, mert az oroszokkal már nem kekeckedtek az amerikaiak. (New York Times

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt