A sorozatgyilkos Magda Marinko jövőre szabadulhat a magyar börtönből

bűnügy
2018 július 09., 04:55
comments 109

Jövő januárban szabadulhat az 1995-ben életfogytiglanra ítélt szabadkai sorozatgyilkos, Magda Marinko, akit 1994. január 28-án fogtak el a magyar rendőrök - írja a Magyar Idők. Az ítélet szerint 25 év elteltével vizsgálható felül a feltételes szabadlábra helyezése. Marinko ugyan a magyar büntetés-végrehajtástól megszabadulhat, de nem kerülne szabadlábra:

azonnal átkerülne Szerbiába, ahol negyven év fegyház vár rá ugyancsak sorozatgyilkosságért.

Szerbiában a szabadkai halálkommandó tagjaként elkövetett öt gyilkosságért halálra ítélték, de az országban 2001-ben megszűnt a halálbüntetés, így Magda Marinkóra fegyház vár, 96 évesen szabadulhat, ha megéri.

photo_camera Magda Marinko Fotó: IMRE FOLDI/Associated Press

A szabadkai Magdát 1994. január 28-án fogták el, miután becsalták a kecskeméti kapitányságra útlevél-ellenőrzés miatt. A férfi ekkor nekiugrott az őt beidéző rendőrtisztnek, és megpróbált az ablakon kiugorva kitörni, ám három rendőr segítségével leteperték.

Magda szerb társaival 1993. december 19-én Kecskeméten az otthonukban gyilkolta meg H. A. vállalkozót és feleségét, valamint egy szerb férfit, a vendégüket. Orosházán 1994. január 5-én végezték ki a korábban eltűnt Farkas Helga egyik nőrokonát.

A családapát elcsalták otthonról, majd az asszonyt zsineggel megfojtották, előtte a két gyermekét megbilincselve bezárták a szobájukba. A szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, valamint feleségét, 16 és 10 éves gyermekét 1994. január 23-án ölték meg. A család meggyilkolását nem tudták rábizonyítani Magdáékra, akik ebben az időszakban Palicson és Szabadkán nyolc embert végeztek ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.