A sorozatgyilkos Magda Marinko jövőre szabadulhat a magyar börtönből

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Jövő januárban szabadulhat az 1995-ben életfogytiglanra ítélt szabadkai sorozatgyilkos, Magda Marinko, akit 1994. január 28-án fogtak el a magyar rendőrök - írja a Magyar Idők. Az ítélet szerint 25 év elteltével vizsgálható felül a feltételes szabadlábra helyezése. Marinko ugyan a magyar büntetés-végrehajtástól megszabadulhat, de nem kerülne szabadlábra:

azonnal átkerülne Szerbiába, ahol negyven év fegyház vár rá ugyancsak sorozatgyilkosságért.

Szerbiában a szabadkai halálkommandó tagjaként elkövetett öt gyilkosságért halálra ítélték, de az országban 2001-ben megszűnt a halálbüntetés, így Magda Marinkóra fegyház vár, 96 évesen szabadulhat, ha megéri.

Magda MarinkoFotó: IMRE FOLDI/Associated Press

A szabadkai Magdát 1994. január 28-án fogták el, miután becsalták a kecskeméti kapitányságra útlevél-ellenőrzés miatt. A férfi ekkor nekiugrott az őt beidéző rendőrtisztnek, és megpróbált az ablakon kiugorva kitörni, ám három rendőr segítségével leteperték.

Magda szerb társaival 1993. december 19-én Kecskeméten az otthonukban gyilkolta meg H. A. vállalkozót és feleségét, valamint egy szerb férfit, a vendégüket. Orosházán 1994. január 5-én végezték ki a korábban eltűnt Farkas Helga egyik nőrokonát.

A családapát elcsalták otthonról, majd az asszonyt zsineggel megfojtották, előtte a két gyermekét megbilincselve bezárták a szobájukba. A szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, valamint feleségét, 16 és 10 éves gyermekét 1994. január 23-án ölték meg. A család meggyilkolását nem tudták rábizonyítani Magdáékra, akik ebben az időszakban Palicson és Szabadkán nyolc embert végeztek ki.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.