Hamarosan találkoznak a barlangból kimentett thai gyerekek a családtagjaikkal, de egymáshoz se érhetnek

A vasárnap kimentett négy kisfiún vizsgálatok sorát végzik el a  Chiang Rai-i Prachanukroh kórházban. Míg ezek eredményei meg nem érkeznek, nem nagyon érintkezhetnek senkivel. A két hétre barlangba ragadt fiúkat vasárnap mentették ki nemzetközi és thai barlangi búvárok és szakemberek, nyolc társukat és az edzőjüket várhatóan hétfőn próbálják kihozni. A gyerekek a Guardian szerint hamarosan találkozhatnak családtagjaikkal is, de a tesztek eredményéig tilos ölelkezni, puszilkodni. Az orvosok vizsgálják, nem kaptak-e el a fiúk valami komolyabb, ragályos fertőzést, illetve gondot okozhat a visszatáplálás, tartós alultápláltság esetén ez viszonylag gyakran problémás. Egyébként a gyerekek a körülményekhez képest jó általános egészségi 

Hétfőn folytatódik a mentés, a helyszínen már egy helikoptert láttak, a Guardian helyszín riportere szerint leszállás után egy mentőautó hajtott a járműhöz. Az eső közben újra esni kezdett.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.