Letartóztattak egy nőt Iránban, mert táncolt az Instagramján

külföld
2018 július 09., 06:04
comments 79

Sőt nem csak a 18 éves Maedeh Hojabrit, hanem több embert is, mondván, túl kihívóan viselkedtek a közösségi oldalon. A letartóztatások óriási felháborodást keltettek az országban - írja a Guardian. Az azóta felfüggesztett fiókjának több mint 600 ezer követője van. Hojabri és a többi őrizetbe vett személy azóta már szerepelt az iráni állami tévében, és ahogy ilyenkor szokás, bevallották bűneiket. Ezek rendszerint kikényszerített vallomások. A felvételen a nő arcát kitakarták, de látszik, hogy zokog, és azt mondja, nem akart senkit hasonlóra bátorítani, ő csak mozgott kicsit.  Hojabri rendszeresen, hidzsáb nélkül táncolt a hálószobájában, az erről készült videókat töltötte fel Instagramra.

Iránban cenzúrázzák a Facebookot és a Twittert, most sokan arra számítanak, az Instagramot teljesen kitiltják az országból.

link Forrás
link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.