Már mentik a többi, barlangban rekedt gyereket is

külföld
2018 július 09., 08:36
comments 112

Magyar idő szerint reggel hatkor elindultak a búvárok a még mindig a barlang fogságában lévő nyolc fiúért és edzőjükért. A művelet parancsnoka, Narongsak Osatanakorn sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, az esélyek jó, épp olyanok, mint vasárnap, az újabb esőzések nem okoznak különösebb problémát. Újságírói kérdésre elmondta, először az erősebb, egészségesebb gyerekeket hozzák ki.

A Guardian szerint a hatóságok panaszkodtak néhány újságíróra, állítólag valaki drónt eresztett a barlang környékére, ahonnan már a mentés előtt elküldték a sajtót. Ugyancsak nagyon rossznak tartja a parancsnok, hogy egyes újságírók a rendőrségi vonalak lehallgatásával próbál plusz információhoz jutni.

photo_camera Fotó: AP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.