Milo Yiannopoulos 20 ezer dollárt kapott azért, hogy Schmidt Mária rendezvényén ossza az észt

POLITIKA
2018 július 09., 10:56
comments 125

Az eseményre ezen kívül 15 millió forint ment el, vagyis valójában ennél is több, csak hogy pontosan mennyi, a közalapítvány a Vajnai Attila  európai munkáspárti képviselő közadat-igénylésre adott válaszából sem derül ki - írja az Átlátszó.  A Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány pénzért szolgáltatta ki az adatokat, ennek ellenére számos személyes információ található a dokumentumokban, és számos költés továbbra sem derül ki belőle.

Milo Yiannopoulos
photo_camera Milo Yiannopoulos

Ami biztos, hogy a szélsőjobbos megmondóemberrel kötött szerződésből nem derül ki  repülőjegyének ára, ahogy az sem, hány fős stábot hozott magával Budapestre. 60 perces előadásáért a szerződések és a kifizetési papírok szerint 20 ezer dollárt kapott. Csak az, hogy ő és „egy fős stábja” bejutott a városba a repülőtérről 161 ezer 200 forintba kerültek.(Beleszámítva a visszautat is.) 

A rendezvényre a közalapítvány nettó 14 millió 566 ezer 944 forintot költött.

A porondmesteri feladatokat ellátó Jeszenszky Zsolt bruttó 317 ezer forintot kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.