Százával érkeznek a hamis focimezek az országba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Békés megyei pénzügyőrök Gyulánál pár nap alatt három kamiont is ellenőriztek, amelyek összesen 50 tonna ruhával érkeztek Törökországból - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

A legális szállítmányok közül pedig ezrével kerültek elő hamisítványok.

A rakományok átvizsgálásakor kiderült, hogy a legális áru közé papírdobozokba és zsákokba mintegy 13 ezer hamis ruhát - 2018-as foci-vb mezeket, Guccit, Calvin Kleint, Adidast, Louis Vuittont, Hugo Bosst, Tommy Hilfigert - rejtettek megközelítőleg 31 millió forint értékben.

A sofőrök nem tudták bemutatni a jogtulajdonosok engedélyét, így a szállítmányokat a pénzügyőrök lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette és iparvédelmi jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak.

Itt egy videó a lefoglalt ruhákról:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.