Történelmi teniszsiker: hétfőtől Babos Tímea vezeti a nők páros világranglistáját

Babos Tímea egy korábbi, dubaji versenyen (KARIM SAHIB / AFP)

A magyar teniszjátékos saját honlapján számolt be arról, hogy miután Wimbledonban kiesett a cseh Barbora Strýcová és honfitársa Andrea Sestini Hlaváčková kettőse, hétfőtől mindenképp Babos Tímea vezeti a WTA páros világranglistáját:

„Hétfőtől Timi vezeti majd párosban a világranglistát! Ő a magyar teniszsport első felnőtt világelsője!”

- írja Babos oldala, és tény: magyar felnőtt teniszező még soha, semmilyen számban illetve kategóriában nem állt az általában hetente frissülő világranglista élén.

A 2018-as wimbledoni verseny előtt Babos harmadik volt a listán, de mivel az orosz  Jelena Vesznyina sérülés miatt nem tudott rajthoz állni, Hlaváčková mellett pedig a másik orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső taiwani Csan Latisa is kiszállt a versenyből, nincs már, aki útjába álljon a magyar sportoló elsőségének. 

Babos az idei Wimbledonon is a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán versenyez. Hétfőn két szettben verték a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga-román párost és jutottak a negyeddöntőbe. 

Mladenovics és Babos itt a 2014-es wimbledoni vesztes döntő utánFotó: AFP PHOTO / ANDREW COWIE

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.