Történelmi teniszsiker: hétfőtől Babos Tímea vezeti a nők páros világranglistáját

sport
2018 július 09., 17:26
comments 39
Babos Tímea egy korábbi, dubaji versenyen (KARIM SAHIB / AFP)
photo_camera Babos Tímea egy korábbi, dubaji versenyen (KARIM SAHIB / AFP)

A magyar teniszjátékos saját honlapján számolt be arról, hogy miután Wimbledonban kiesett a cseh Barbora Strýcová és honfitársa Andrea Sestini Hlaváčková kettőse, hétfőtől mindenképp Babos Tímea vezeti a WTA páros világranglistáját:

„Hétfőtől Timi vezeti majd párosban a világranglistát! Ő a magyar teniszsport első felnőtt világelsője!”

- írja Babos oldala, és tény: magyar felnőtt teniszező még soha, semmilyen számban illetve kategóriában nem állt az általában hetente frissülő világranglista élén.

A 2018-as wimbledoni verseny előtt Babos harmadik volt a listán, de mivel az orosz  Jelena Vesznyina sérülés miatt nem tudott rajthoz állni, Hlaváčková mellett pedig a másik orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső taiwani Csan Latisa is kiszállt a versenyből, nincs már, aki útjába álljon a magyar sportoló elsőségének. 

Babos az idei Wimbledonon is a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán versenyez. Hétfőn két szettben verték a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga-román párost és jutottak a negyeddöntőbe. 

Mladenovics és Babos itt a 2014-es wimbledoni vesztes döntő után
photo_camera Mladenovics és Babos itt a 2014-es wimbledoni vesztes döntő után Fotó: AFP PHOTO / ANDREW COWIE

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.