A vártnál tovább tart a központosítás a Mészáros-birodalomban

A korábban bejelentett június végi határidő helyett augusztus végén zárulnak le a tőkeemelések az Opus Global Nyrt.-nél - közölte a társaság a tőzsde honlapján kedden.

Hat érdekeltséget olvaszt magába az Opus Global az első fél évben, üzletrészek apportjával közvetlen és közvetett tulajdont szerez Mészáros Lőrinc, valamint a Status Energy Magántőkealap érdekeltségében lévő vállalatokban. Előzetes becslések szerint a tranzakciók eredményeként az Opus saját tőkéje 75 milliárd forint fölé is nőhet, miközben a vállalat az új vagyonelemekkel kiegészülve a BÉT egyik meghatározó ipari és termelő vállalatává fejlődik - írták.

A keddi közlemény szerint a többlépcsős tranzakciósorozat lezárása a Budapesti Értéktőzsdén korábban közzétett előre nem látható, a céltársaságok (Mátrai Erőmű Zrt., Kall Ingredients Kft.) tulajdonosi szerkezetét pozitívan érintő változások miatt módosul. A meghirdetett tőkeemelések első része várhatóan 2018. július 31. napjáig, a fennmaradó vagyonelemek apportja pedig 2018. augusztus 31. napjáig zárul le. (MTI)