Disznóhússal bukott le a csaló, aki évekig arab hercegnek adta ki magát

külföld
2018 július 10., 06:08
comments 67

Május végén megírtuk, hogy Miamiban lebukott egy Anthony Gignac nevű, kolumbiai születésű csaló Miamiban. Gignac világszerte kb. 22, milliárd forintnyi dollárt csalt össze azzal, hogy a szaúdi király család tagjának, Szultán bin Hálid al-Szaúdnak adta ki magát.

Anthony Gignac a miami rendőrség felvételén
photo_camera Anthony Gignac a miami rendőrség felvételén Fotó: közkincs

Gignac és társai az összecsalt pénzből nagy lábon éltek, Ferrarikat, Rolls Royce-okat, Rolex karórákat, Cartier ékszereket vásároltak, és még egy két hálószobás házat is Biscayne Bay egyik legmenőbb részén, Fisher Islanden.

Az első hírek szerint a csalást már 1990 óta folytató férfi azért bukott le, mert más nevére kiállított, hamis útlevéllel repült Londonból New Yorkba.

Azóta azonban több részlet is kiderült a Gignac ellen folyó nyomozásról, például az, hogy az amerikai hatóságoknak egy floridai ingatlanfejlesztő, Jeffrey Soffer adta a tippet a csalóról. Soffert Gignac azzal kereste meg, hogy 440 millió dollárral beszállna egyik projektjébe, a Fountainebleau Hotel építésébe Miamiban. 

Soffer azt mondta, először bevette az álcát, Gignac mindig diplomata-rendszámos, drága autókkal, drága cuccokban érkezett a megbeszélésekre, és még Aspenbe is elvitte a magángépével, miközben folyamatosan a diplomáciai mentességével hencegett.

Az ingatlanfejlesztő akkor vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor látta, hogy a sejk gond nélkül, jó étvággyal eszi a disznóhúst. Soffer ekkor kérte embereit, hogy világítsák át a herceget, és így hamar rá is jöttek a csalásra. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.