Fehér medvét és fehér fajvédőt láttak Izlandon

Izlandi hírek jönnek röviden:

  • A szélsőjobboldali/fajvédő/altrightos Richard Spencer nem jutott be a múlt héten az EU területére, mert izlandi határőrök feltartóztatták. Az izlandi hatóságok szerint nem tartóztatták le a férfit, de Spencer azt állítja, hogy három órán át fogva tartották. Spencer a keflavíki reptéren szállt volna fel egy Svédországba tartó járatra, de a hatóságok megakadályozták, és visszaküldték az Egyesült Államokban. Az indok az volt, hogy Spencert korábban kitiltották Lengyelországból, és a tiltás a teljes schengeni zónára érvényes, ezért az izlandi határőrök csak a kötelező szabályoknak megfelelően jártak el. 
  • Három külföldi vadász jelentette a hétvégén, hogy egy jegesmedvét láttak Melrakkaslétta közelében, Észak-Izlandon. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik a jegesmedve keresésére indultak, de nem jártak sikerrel. A vadászok annyira megijedtek, hogy fotót sem készítettek, hanem rohanni kezdtek a kilométerekre parkoló autójukhoz. Ugyan nem volt bizonyítéka a vadászoknak, de a rendőrség komolyan vette a bejelentést, értesítették a helyeiket és folytatják a keresést. Jegesmedvék időnként leúsznak Izlandra, legutóbb 2016-ban fordult elő ilyesmi, ugyanakkor általában nem járnak jól, mivel annyira veszélyesnek tartják őket a helyiek, hogy rendre kilövik őket. 
Fotók: AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.