Fehér medvét és fehér fajvédőt láttak Izlandon

Izlandi hírek jönnek röviden:

  • A szélsőjobboldali/fajvédő/altrightos Richard Spencer nem jutott be a múlt héten az EU területére, mert izlandi határőrök feltartóztatták. Az izlandi hatóságok szerint nem tartóztatták le a férfit, de Spencer azt állítja, hogy három órán át fogva tartották. Spencer a keflavíki reptéren szállt volna fel egy Svédországba tartó járatra, de a hatóságok megakadályozták, és visszaküldték az Egyesült Államokban. Az indok az volt, hogy Spencert korábban kitiltották Lengyelországból, és a tiltás a teljes schengeni zónára érvényes, ezért az izlandi határőrök csak a kötelező szabályoknak megfelelően jártak el. 
  • Három külföldi vadász jelentette a hétvégén, hogy egy jegesmedvét láttak Melrakkaslétta közelében, Észak-Izlandon. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik a jegesmedve keresésére indultak, de nem jártak sikerrel. A vadászok annyira megijedtek, hogy fotót sem készítettek, hanem rohanni kezdtek a kilométerekre parkoló autójukhoz. Ugyan nem volt bizonyítéka a vadászoknak, de a rendőrség komolyan vette a bejelentést, értesítették a helyeiket és folytatják a keresést. Jegesmedvék időnként leúsznak Izlandra, legutóbb 2016-ban fordult elő ilyesmi, ugyanakkor általában nem járnak jól, mivel annyira veszélyesnek tartják őket a helyiek, hogy rendre kilövik őket. 
Fotók: AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.