Fehér medvét és fehér fajvédőt láttak Izlandon

külföld
2018 július 10., 19:39
comments 44

Izlandi hírek jönnek röviden:

  • A szélsőjobboldali/fajvédő/altrightos Richard Spencer nem jutott be a múlt héten az EU területére, mert izlandi határőrök feltartóztatták. Az izlandi hatóságok szerint nem tartóztatták le a férfit, de Spencer azt állítja, hogy három órán át fogva tartották. Spencer a keflavíki reptéren szállt volna fel egy Svédországba tartó járatra, de a hatóságok megakadályozták, és visszaküldték az Egyesült Államokban. Az indok az volt, hogy Spencert korábban kitiltották Lengyelországból, és a tiltás a teljes schengeni zónára érvényes, ezért az izlandi határőrök csak a kötelező szabályoknak megfelelően jártak el.
  • Három külföldi vadász jelentette a hétvégén, hogy egy jegesmedvét láttak Melrakkaslétta közelében, Észak-Izlandon. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik a jegesmedve keresésére indultak, de nem jártak sikerrel. A vadászok annyira megijedtek, hogy fotót sem készítettek, hanem rohanni kezdtek a kilométerekre parkoló autójukhoz. Ugyan nem volt bizonyítéka a vadászoknak, de a rendőrség komolyan vette a bejelentést, értesítették a helyeiket és folytatják a keresést. Jegesmedvék időnként leúsznak Izlandra, legutóbb 2016-ban fordult elő ilyesmi, ugyanakkor általában nem járnak jól, mivel annyira veszélyesnek tartják őket a helyiek, hogy rendre kilövik őket.
Fotók: AFP
photo_camera Fotók: AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.