István beherbálozva őrjöngött Békésen, majd rejtélyes körülmények közt az intenzívre került

bűnügy
2018 július 10., 03:16
comments 296

Pénteken éjfél előtt nem sokkal a békési Bihari János utcába hívták a rendőröket, mert egy férfi - feltehetően drog hatása alatt - a nyílt utcán őrjöngött.

„Az úgynevezett herbál hatása alatt volt, amikor levette a nadrágját, alsónadrágban szaladgált, önkívületi állapotban kiabált, de senkit nem bántott. Csendháborítás miatt hívtak rá rendőrt, a kiérkező egységeket a szomszédos kocsmában intézkedő társaik is segítették” -  mondta a Borsnak a 30 éves férfi testvére, Renáta, aki szerint testvére ugyan valóban szorította a rendőrautó ajtaját, és kiabálta, hogy ne vigyék el, de agresszívan nem állt ellen.

A család szerint a 4 gyerekes Istvánt ennek ellenére súlyosan bántalmazták a rendőrök, még sokkolót is használtak vele szemben. Annyi biztos, hogy a férfi most az intenzíven fekszik, és csak gépek tartják életben, a Bors által bemutatott képeken pedig zúzódások látszanak a felsőtestén.

„Pistinek mindkét veséje leállt, csak a jóisten tartja életben. Amikor elvitték, viszonylag jó állapotban volt. Nem tudjuk, hogy később miért kellett újraéleszteni. Szombat hajnalban került kórházba, a rendőrök szóltak, hogy vigyünk be neki tisztasági szert és ruhákat” - mondta Renáta a lapnak.

A Borsnak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elismerte, hogy a férfi megsérült az intézkedés során, de nem emiatt állt le a keringése és a légzése. A segélyhívót pedig a férfi anyja hívta fel azzal, hogy a fia zavartan, agresszíven viselkedik.

„A rendőrök érkezésekor a férfi az utcán volt, felszólításukra nem igazolta magát, erőszakosan viselkedett, érthetetlenül, összefüggéstelenül kiabált, majd el akart futni. A rendőrök földre teperték, megbilincselték, és előállították a Békési Rendőrkapitányságra. Orvost hívtak hozzá, az orvos pedig mentőt kért az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz. István a rendőri intézkedés közben megsérült, de a kórházi vizsgálat eredménye szerint keringésének és légzésének leállása nem a testi kényszer, illetve az önkívületi állapot miatt szerzett sérülések következménye volt” - mondta a szóvivő.

A rendőrség pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indított nyomozást, István anyja pedig feljelentést tett a rendőri intézkedés miatt a gyulai ügyészségen. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.