Nem lehetnek ott a világbajnokság döntőjén a barlangból kimentett thai gyerekek

Több 444 videó?
Szeretném

A FIFA még akkor jelezte, hogy meghívná a barlangban rekedt 12 gyereket, illetve edzőjüket a világbajnokság most vasárnapi döntőjére, amikor azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e végül kimenteni őket a héten. 

Mint keddre kiderült, sikerült: a mentőcsapatok munkájának hála mind a tizenhárman épségben jutottak felszínre. Ennek ellenére nem túl meglepő módon, a FIFA meghívását nem tudják elfogadni: a thaiföldi labdarúgó szövetség már jelezte is a nemzetközi szervezetnek, hogy egészségügyi okok miatt a srácok egyelőre nemhogy repülőre nem ülhetnek, de a kórházat sem hagyhatják el. 

A FIFA jelezte, hogy természetesen, a legfontosabb most a gyerekek egészsége, és hogy a moszkvai döntő helyszínén tárgyalnak majd a thai szövetség képviselőivel, hogy milyen más eseményre hívhatják meg a fiatal focicsapatot. 

A kimentett gyerekeket köszöntötte a szerdai elődöntőre készülő angol válogatott védője, Kyle Walker is, aki a csapat mezeit ajánlotta fel nekik, a Manchester United pedig egy hónapokkal későbbi időpontra hívta meg a gyerekeket, illetve a mentésben résztvevőket. A Man Utd nem először tesz ilyet, 2010-ben a közel 10 hetet a mélyben töltő chilei bányászokat is vendégül látták. (SCMP)