Nem lehetnek ott a világbajnokság döntőjén a barlangból kimentett thai gyerekek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A FIFA még akkor jelezte, hogy meghívná a barlangban rekedt 12 gyereket, illetve edzőjüket a világbajnokság most vasárnapi döntőjére, amikor azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e végül kimenteni őket a héten. 

Mint keddre kiderült, sikerült: a mentőcsapatok munkájának hála mind a tizenhárman épségben jutottak felszínre. Ennek ellenére nem túl meglepő módon, a FIFA meghívását nem tudják elfogadni: a thaiföldi labdarúgó szövetség már jelezte is a nemzetközi szervezetnek, hogy egészségügyi okok miatt a srácok egyelőre nemhogy repülőre nem ülhetnek, de a kórházat sem hagyhatják el. 

A FIFA jelezte, hogy természetesen, a legfontosabb most a gyerekek egészsége, és hogy a moszkvai döntő helyszínén tárgyalnak majd a thai szövetség képviselőivel, hogy milyen más eseményre hívhatják meg a fiatal focicsapatot. 

A kimentett gyerekeket köszöntötte a szerdai elődöntőre készülő angol válogatott védője, Kyle Walker is, aki a csapat mezeit ajánlotta fel nekik, a Manchester United pedig egy hónapokkal későbbi időpontra hívta meg a gyerekeket, illetve a mentésben résztvevőket. A Man Utd nem először tesz ilyet, 2010-ben a közel 10 hetet a mélyben töltő chilei bányászokat is vendégül látták. (SCMP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.