Nem lehetnek ott a világbajnokság döntőjén a barlangból kimentett thai gyerekek

külföld
2018 július 10., 20:50
comments 74

A FIFA még akkor jelezte, hogy meghívná a barlangban rekedt 12 gyereket, illetve edzőjüket a világbajnokság most vasárnapi döntőjére, amikor azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e végül kimenteni őket a héten.

Mint keddre kiderült, sikerült: a mentőcsapatok munkájának hála mind a tizenhárman épségben jutottak felszínre. Ennek ellenére nem túl meglepő módon, a FIFA meghívását nem tudják elfogadni: a thaiföldi labdarúgó szövetség már jelezte is a nemzetközi szervezetnek, hogy egészségügyi okok miatt a srácok egyelőre nemhogy repülőre nem ülhetnek, de a kórházat sem hagyhatják el.

A FIFA jelezte, hogy természetesen, a legfontosabb most a gyerekek egészsége, és hogy a moszkvai döntő helyszínén tárgyalnak majd a thai szövetség képviselőivel, hogy milyen más eseményre hívhatják meg a fiatal focicsapatot.

A kimentett gyerekeket köszöntötte a szerdai elődöntőre készülő angol válogatott védője, Kyle Walker is, aki a csapat mezeit ajánlotta fel nekik, a Manchester United pedig egy hónapokkal későbbi időpontra hívta meg a gyerekeket, illetve a mentésben résztvevőket. A Man Utd nem először tesz ilyet, 2010-ben a közel 10 hetet a mélyben töltő chilei bányászokat is vendégül látták. (SCMP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.