A bíróság szerint is diszkriminálta a MoM Sport uszodája a meleg szervezetet

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) már 2017-ben elmarasztalta a MoM Sport uszodáját, mert egy meleg sportegyesület nem bérelhetett tőlük úszósávot. Az uszodát üzemeltető önkormányzati kft ezután fordult bírósághoz az ügyben, ami a Háttér Társaság beszámolója szerint kimondta, hogy diszkrimináció történt.

Az Atlasz Egyesület sportnapot akart szervezni az uszodában, ami nyitott volt az együttműködésre, amíg ki nem derült, hogy LMBTQ sportszervezetről van szó. Ekkor a megnövekedett vendéglétszámra hivatkoztak, de az EBH szerint ezt nem tudták adatokkal alátámasztani. A hatóság azt is megállapította, hogy a 

cég az uszoda házirendjét a hatósági vizsgálat megindulását követően, utólag igazította jogi érveléséhez.

A bírósági döntés szerint az EBH eljárás alapos és körültekintő volt, ezért 2018. július 11-én hozott ítéletében az EBH határozatát helybenhagyta. Az uszodának ki kell fizetnie az egymillió forint bírságot és honlapjának nyitóoldalán közzé kell tennie a határozat szövegét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.