A bíróság szerint is diszkriminálta a MoM Sport uszodája a meleg szervezetet

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) már 2017-ben elmarasztalta a MoM Sport uszodáját, mert egy meleg sportegyesület nem bérelhetett tőlük úszósávot. Az uszodát üzemeltető önkormányzati kft ezután fordult bírósághoz az ügyben, ami a Háttér Társaság beszámolója szerint kimondta, hogy diszkrimináció történt.

Az Atlasz Egyesület sportnapot akart szervezni az uszodában, ami nyitott volt az együttműködésre, amíg ki nem derült, hogy LMBTQ sportszervezetről van szó. Ekkor a megnövekedett vendéglétszámra hivatkoztak, de az EBH szerint ezt nem tudták adatokkal alátámasztani. A hatóság azt is megállapította, hogy a 

cég az uszoda házirendjét a hatósági vizsgálat megindulását követően, utólag igazította jogi érveléséhez.

A bírósági döntés szerint az EBH eljárás alapos és körültekintő volt, ezért 2018. július 11-én hozott ítéletében az EBH határozatát helybenhagyta. Az uszodának ki kell fizetnie az egymillió forint bírságot és honlapjának nyitóoldalán közzé kell tennie a határozat szövegét.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.