Úgy néz ki, hogy a cigány gyerekeket nem látják olyan nagyon szívesen a cserkészek között Magyarországon

A hátrányos helyzetű, köztük cigány gyerekeket próbál eljuttatni az érettségiig a sajókazán működő Dr. Ámbédkar Iskola, ahol elhatározták, hogy cserkészcsapatot szerveznek. A 168 óra cikke szerint a suli 2017-ben befizette a tanulóit, köztük három roma gyereket egy borsodi cserkésztáborba, de amikor kiderült, hogy cigány származású diákokról van szó, akkor hirtelen váratlan akadályok gördültek a táborozás elé. A cserkészek nem akarták nyaralni vinni a sajókazai fiatalokat, és Derdák Tibor iskolaigazgató szerint később azt mondták nekik,

„sem származásunk, sem hitünk alapján nem illünk a magyar keresztény cserkészek közé.”

Végül francia cserkészekkel kezdtek közösen dolgozni, és megalapítani az iskola cserkészcsapatát, de ekkor Derdák szerint

a cserkész név használatát megtagadta tőlük a Magyar Cserkészszövetség, arra hivatkozva, hogy honlapjunkon hírt adtak a korábban meghiúsult Borsod megyei táborozásról.

Mikor a lap megkérdezte a történtekről a Magyar CSerkésszövetséget, akkor általánosságban arról beszéltek, hogy elkötelezettek az integráció mellett.

UPDATE 2018.07.11 13:50

Itt a Cserkészszövetség közleménye az ügyben.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.