Tényleg nem nagyon akart csak cigányokból álló cserkészcsapatot a Magyar Cserkészszövetség, de pont azért, mert hisznek az integrációban

Közleményben reagált a Magyar Cserkészszövetség a 168 óra cikkére, ami egy hátrányos helyzetű borsodi romákkal foglalkozó iskola cserkészcsapatáról szólt, illetve arról, hogy a cserkészek látszólag nem lelkesedtek az ötletért, hogy cigány származású gyerekeket vegyenek be maguk közé.

A Magyar Cserkészszövetség délután közleményében azt írta, hogy

Magyar Cserkészszövetség és a Dr. Ámbédkár Iskola kapcsolata már több évre tekint vissza. Ezen évek alatt elindult egy önálló cserkészcsapat megalapításának folyamata, amelyről többször egyeztetett a Magyar Cserkészszövetség Dr. Derdák Tiborral, az iskola alapítójával is. Az egyeztetések eredményeként a Magyar Cserkészszövetség jelezte, hogy voltak fenntartásai egy kizárólag romákból álló cserkészcsapattal kapcsolatban - hiszen elsősorban az integrált oktatásban hisz-, azonban az Alapszabálynak megfelelően nyitott mindenkire, aki elfogadja a cserkészet elveit és értékeit. Mivel a későbbiekben nem az Alapszabálynak megfelelően jártak el a közösség szervezői, ezért a Magyar Cserkészszövetség országos elnöksége levélben tájékoztatta az illetékeseket döntéséről. A levelet csatoljuk. A Magyar Cserkészszövetség a tábori befizetéssel kapcsolatos ügyet kivizsgálja, kirekesztő megjegyzést a Magyar Cserkészszövetség Országos Elnöksége nem tett.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.