A hosszabbításban egyenlített a Maccabi Tel-Aviv a Ferencváros ellen

sport
2018 július 12., 18:56
comments 68

Az Európa liga első körében a bajnoki második helyezett Ferencváros meglehetősen nehéz ellenfelet kapott, a Maccabi Tel-Aviv ellen kellett helytállniuk. Az első meccsen otthon kezdő Fradi sokáig jól tartotta magát, komoly izraeli helyzetek nem is nagyon voltak, majd a 61. percben jött Szpirovszki, és a hazai csapat szerezte meg a vezetést. 

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Úgy tűnt, innen már zsebben lehet a meccs, de a legvégén, 91. percben egyenlíteni tudott a Maccabi, Eliran Atar huszonméteres lövése megpattant, és védhetetlenül csapódott a kapuba. Az idegenben lőtt góljuk előnyt jelenthet a Maccabi számára a visszavágó előtt, ami egy hét múlva lesz Izraelben. 

A nap másik magyar EL-meccsén az Újpest Azerbajdzsánba utazott, és ott 3-1-re kapott ki a Neftci Baku csapatától. 

A lila-fehérek két játékosra nem számíthattak, ugyanis a bevándorlási ügyintézés során probléma lépett fel, így a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumpapírokat.

A bakui összecsapás gyors újpesti góllal indult: Zsótér balról érkező beadását Nagy kapásból, kilenc méterről lőtte a kapuba. A lassan csordogáló mérkőzésbe az azeriek egyenlítő találata hozott lendületet: Pajovic ütötte ki rossz helyre a labdát egy távoli lövés után, a hazaiak francia csatára, Dabo pedig közelről nem hibázott. Az első félóra végén üres kapus ziccert hibázott az azeri gárda, amely ezt követően sorra dolgozta és hagyta ki a komoly helyzeteket, ám nem tudott előnybe kerülni, miként a szünet előtti percben nagy lehetőséget hibázó Újpest sem.

A fordulást követően hazaadás miatt az azeri öt és feles sarkáról végezhetett el szabadrúgást az Újpest, ám nem élt a helyzettel. Pajovic újra hibázott, ezúttal az ellenfélnek rúgta ki laposan a labdát, Dabo pedig 16 méterről eltekert mellette, a kapus elvetődni sem tudott. A hajrában a csereként beállt Mahmudov a kimozduló kapus fölött laza bokamozdulattal a hálóba emelt, így az Újpest 3-1-es hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.