Nehéz elhinni, hogy ez az etióp futó 16 éves

sport
2018 július 12., 10:46
comments 111

A finnországi Tamperében jelenleg is zajlik az U20-asok világbajnoksága, de van egy sportoló, akivel kapcsolatban mindenki ugyanazt a kérdést teszi fel: 

Létezik, hogy Girmawit Gebrzihair tényleg csak 16 éves?

A junior bajnokságokon, ahol a jövő sportolóit ismerhetjük meg, nem ellenőrzik túl szigorúan, hogy egy versenyző valóban annyi idős-e, mint amennyinek mondják. Nem kizárt, hogy ezt használta ki az etióp atléta, aki ránézésre akármennyi lehet, de tinédzser szinte biztosan nem. 2017-ben  32:33 perc alatt futotta le a 10 km-t, ami minimum figyelemreméltó teljesítmény egy 15 évestől. Girmawit kedden 5000 méteren versenyzett, a szintén etióp, szintén nem túl fiatal kinézetű Ejgayehu Taye-jel együtt a második helyen végzett. A versenyt a kenyai Beatrice Chebet nyerte.

link Forrás

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.