Nem is vezetés közben ivott, hanem csak a stoptábláknál, védekezett a részeg floridai autós

Nem igaz, hogy vezetés közben ivott volna, válaszolta tényszerűen a rendőrök kérdésére a 66 éves floridai férfi, Earle Stevens, amikor egy McDonald's parkolójában kérdőre vonták az Indian River megyei rendőrök. Inni ugyanis csak a stoptábláknál ivott, nem menet közben.

A 66 éves Earl Stevens Jr. az Indian River megyei seriffhivatal rabosítási fotóján. Elég részeg volt, amikor a rendőrök megállították, de azt mondta, nem vezetés közben, hanem a piros lámpáknál és a stoptábláknál várakozva ivott csak.Fotó: Indian River County Sheriff's Office - közkincs

Június 27-én tett vallomása szerint csak akkor kortyolt bele bourbonjébe, amikor autója álló helyzetben volt a közlekedési lámpáknál és a stoptábláknál.

Ettől persze ugyanannyira vált alkalmatlanná a vezetésre, a rendőröket például azért hívta rá egy meg nem nevezett asszony, mert a McDonald's kiadóablaka felé araszolva Stevens folyamatosan nekikoccant az autójának.

Az igazoltatás remekül indult, Stevens ugyanis egyből közölte, hogy nemhogy nincs, soha nem is volt floridai jogosítványa. A rendőrök a kocsiba benézve hamar kiszúrták az Amerikában megszokott módon barna papírzacskóba rejtett, nyitott viszkisüveget. Stevens, aki bűzlött az alkoholtól, érdeklődésükre elmondta, hogy "elég jól" érzi magát. Azt is készségesen elismerte, hogy "aktívan" kortyolgatott az üvegből, de mindig csak álló helyzetben.

Ittas vezetés mellett jogosítvány nélküli vezetéssel is meggyanúsították. Véralkoholszintje a hivatalos mérés szerint 0,147-0,153 között volt. A megengedett legmagasabb véralkoholszint Floridában 0,08. 0,12-es véralkoholszintnél az emberek általában már hánynak, 0,15-ösnél pedig már szédelegnek és nem tudják koordinálni a mozgásukat. 0,15-ös véralkoholszintet bő két deci viszki felhajtásával lehet elérni. (Via USA Today)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.