Harvey Weinstein: Igen, szexért cserébe ajánlottam színészi munkákat, de mindenki ugyanezt csinálja

külföld
2018 július 13., 18:19
comments 261

A nemi erőszakkal vádolt producerrel a Spectator készített baráti interjút. Ebben Weinstein arról beszélt, hogy szegénynek, csúnyának és zsidónak született, mindenért meg kellett küzdenie az életben. Amíg nem vált nagymenővé Hollywoodban, a nők rá sem néztek. Majd elismerte, hogy „igen, szexért cserébe ajánlottam színészi munkákat, de ugyanezt csinálta és csinálja mindenki”. Ugyanakkor tagadta, hogy valaha bárkit is kényszerített volna.

Harvey Weinsteint már összesen több mint 70, nagyrészt az amerikai film- és popiparban dolgozó nő vádolja azzal, hogy az amerikai filmproducer hatalmával visszaélve szexuálisan zaklatta, és kihasználta őket. A producer ellen nemi erőszak és egyéb szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat, amiért 10 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.