Harvey Weinstein: Igen, szexért cserébe ajánlottam színészi munkákat, de mindenki ugyanezt csinálja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A nemi erőszakkal vádolt producerrel a Spectator készített baráti interjút. Ebben Weinstein arról beszélt, hogy szegénynek, csúnyának és zsidónak született, mindenért meg kellett küzdenie az életben. Amíg nem vált nagymenővé Hollywoodban, a nők rá sem néztek. Majd elismerte, hogy „igen, szexért cserébe ajánlottam színészi munkákat, de ugyanezt csinálta és csinálja mindenki”. Ugyanakkor tagadta, hogy valaha bárkit is kényszerített volna. 

Harvey Weinsteint már összesen több mint 70, nagyrészt az amerikai film- és popiparban dolgozó nő vádolja azzal, hogy az amerikai filmproducer hatalmával visszaélve szexuálisan zaklatta, és kihasználta őket. A producer ellen nemi erőszak és egyéb szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat, amiért 10 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetést is kaphat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.