Juncker szóvivője szerint az elnök nem volt részeg, az isiásza miatt nem tudott rendesen járni

Az Európai Bizottság szóvivője, Margaritis Schinas pénteken reagált a Jean-Claude Junckerről előkerült felvételekre, amiken a Bizottság elnöke olyan erősen dülöngél a  csütörtöki NATO-csúcstalálkozón, hogy többször a tagországok vezetőinek kellett támogatniuk. Később a díszvacsorára már tolószékben vitték. 

Schinas azt mondta, Juncker nem volt részeg, az isiásza okozott neki komoly fájdalmakat. Az isiász, vagyis az ülőideg gyulladása valóban a láb zsibbadásával, gyengeségével járhat, az elnök korábban is panaszkodott erre. 

A szóvivő szerint ezért volt bizonytalan az elnök járása. A részegségéről szóló találgatásokat a szóvivő ízléstelennek nevezte. Az mondta, Juncker a tervek szerint részt vett a vacsorán és a további programokon. Nem volt szüksége orvosi ellátásra, de a fájdalmak miatt gyógyszereket kellett bevennie. Arra a kérdésre, hogy a fájdalomcsillapítókat keverte-e alkohollal, Schinas azt mondta, nem tud ilyesmiről. 

Egyébként a szóvivő szerint Juncker egészségi állapota nem akadályozza abban, hogy ellássa a posztjával járó feladatokat. 

Junckernek már június 21-én is gondjai voltak a járással, amikor az ír parlament lépcsőin haladt, hogy elmondja a beszédé. Akkor a beszéd előtt megjegyezte: „Gondjaim vannak a járással. Nem vagyok részeg,  isiászom van. Bár jobb volna, ha részeg lennék.” (CNN/Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.