Tényleg télen tartják a következő focivébét

futball
2018 július 13., 15:59
comments 141

A FIFA nyitott arra, hogy 32-ről 48-ra növeljék a katari vébén résztvevő csapatok számát, mondta pénteken Gianni Infantino, a szervezet elnöke. Hozzátette, hogy semmi sem tudja úgy erősíteni a focit egy országban, mint ha egy válogatott részt vehet egy olyan eseményen, mint a világbajnokság.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke
photo_camera Gianni Infantino, a FIFA elnöke Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance/AFP

Habár ez üzleti szempontból még érthető is lenne, de ahogy erről korábban írtunk, lehet, hogy még több borzalmas meccset hozna a 48-as létszám. A pénteken Infantino azt mondta, folytatják az erről szóló párbeszédet. Egyébként a következő vébét rendező Katar sem rajong az ötletért, mert a több csapat 16-tal több meccset is jelentene.

Megerősítette azt is, hogy a 2022-es világbajnokság november 21-én kezdődik, és december 18-án ér véget. Így legalábbis itthon kevésbé lesz kellemes szabadtéri kivetítőkön nézni a meccseket. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.