Tényleg télen tartják a következő focivébét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A FIFA nyitott arra, hogy 32-ről 48-ra növeljék a katari vébén résztvevő csapatok számát, mondta pénteken Gianni Infantino, a szervezet elnöke. Hozzátette, hogy semmi sem tudja úgy erősíteni a focit egy országban, mint ha egy válogatott részt vehet egy olyan eseményen, mint a világbajnokság. 

Gianni Infantino, a FIFA elnökeFotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance/AFP

Habár ez üzleti szempontból még érthető is lenne, de ahogy erről korábban írtunk, lehet, hogy még több borzalmas meccset hozna a 48-as létszám. A pénteken Infantino azt mondta, folytatják az erről szóló párbeszédet. Egyébként a következő vébét rendező Katar sem rajong az ötletért, mert a több csapat 16-tal több meccset is jelentene. 

Megerősítette azt is, hogy a 2022-es világbajnokság november 21-én kezdődik, és december 18-án ér véget. Így legalábbis itthon kevésbé lesz kellemes szabadtéri kivetítőkön nézni a meccseket. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.